Information Planet

Agencies
Information Planet

O nas

Przedstawicielstwo Szkół Zagranicznych PERFECT działa w Polsce od 1992 roku.

Jako pierwsi w Polsce zajęliśmy się promowaniem i organizacją wyjazdów do Australii  i Nowej Zelandii – nasze doświadczenie w tej dziedzinie to już ponad 18 lat, podczas których pomogliśmy setkom naszych klientów zrealizować wyjazdy do wymarzonych miejsc. Zapraszamy Was do Nowej Zelandii - kraju wielu możliwości...

Dowiedz się więcej

Kontakt





System edukacji


System edukacji

Dlaczego warto studiować w Nowej Zelandii?


Nowozelandzki system edukacyjny, podobnie jak Australijski, oparty jest na brytyjskim 3-stopniowym sposobie nauczania. Typowa dla niego elastyczność daje studentom dużą swobodę w wyborze kursów oraz pozwala skoncentrować się na wybranych przedmiotach. Dużym plusem jest to, że kwalifikacje uzyskane w szkołach w Nowej Zelandii, są uznawane w innych krajach anglojęzycznych.


Nowozelandzki system edukacyjny, na wzór brytyjskiego oferuje edukację wyższą na 3 szczeblach z możliwością kontynuacji - oznacza to, że jeżeli zrobisz np. roczny certyfikat na wybranym kierunku kształcenia - możesz podczas kolejnego roku nauki uzupełnić wiedzę i uzyskać dyplom z tego kierunku - a następnie w ciągu kolejnego roku na podstawie uzupełnienia dotychczasowej edukacji dyplom licencjata.
Nie musisz kontynuować studiów, jeżeli certyfikat lub dyplom jest dla Ciebie wystarczającym dokumentem - na podstawie dyplomu jest wystarczającym dokumentem, na podstawie którego można uzyskać pobyt stały. Dla porównania w polskim systemie edukacji, jeżeli po roku wyższych studiów nie zdecydujesz się na ich kontynuację - zostajesz właściwie bez żadnego dokumentu. Nowa Zelandia daje Ci po roku (a nawet w przypadku niektórych kursów po pół roku) - certyfikat, który możesz po jakimś czasie, ale nie musisz uzupełnić o kolejną porcję wiedzy.


Nowa Zelandia oferuje także bardzo wysoki poziom nauki języka angielskiego dla obcokrajowców na wielu, zróżnicowanych kursach. W zależności od celu, budżetu, długości kursu oraz jego przeznaczania (np. Business English lub kursy na egzaminy językowe).



Czy potrzebujesz wizy, aby studiować w Nowej Zelandii?

W Nowej Zelandii możesz studiować do 3 miesięcy bez wizy natomiast, aby uczyć się powyżej 3 miesięcy należy wystąpić o wizę studencką. Jeżeli w czasie swojej trzymiesięcznej nauki chciałbyś także pracować możesz skorzystać z możliwości, jakie daje Working Holiday Visa.

 

Logos_schools