Information Planet

Agencies
Information Planet

O nas

Przedstawicielstwo Szkół Zagranicznych PERFECT działa w Polsce od 1992 roku.

Jako pierwsi w Polsce zajęliśmy się promowaniem i organizacją wyjazdów do Australii  i Nowej Zelandii – nasze doświadczenie w tej dziedzinie to już ponad 18 lat, podczas których pomogliśmy setkom naszych klientów zrealizować wyjazdy do wymarzonych miejsc. Zapraszamy Was do Nowej Zelandii - kraju wielu możliwości...

Dowiedz się więcej

Kontakt





Wizy na pobyt stały

 

Wizy na pobyt stały

Zanim zdecydujesz się na emigrację do Nowej Zelandii, należy rozważyć wiele aspektów, przede wszystkim który z programów emigracji wybrać. W zależności od tego jakie masz możliwości, powinieneś wybrać drogę, która zapewni Ci największe szanse na uzyskanie stałego pobytu w Nowej Zelandii.


Jeżeli bierzesz pod uwagę Nową Zelandię jako miejsce Twojego przyszłego zamieszkania - wówczas warto byłoby abyś zaplanował i dostosował swój program wyjazdu w sposób, który umożliwi Ci zdobycie jak największej ilości punktów w procesie emigracyjnym. Nasi konsultanci chętnie służą pomocą w zakresie doradzctwa która z wiz na pobyt stały będzie dla Ciebie najlepszą furtką do osiedlenia się w Nowej Zelandii.

 

Skilled Migrant Category - to najpopularniejsza furtka do emigarcji do Nowej Zelandii dla osób posiadających porządany przez Rząd Nowej Zelandii zawód.
Sprawdź tutaj 
Kategoria przeznaczona jest dla osób w wieku 20-55 lat, odznaczających się dobrym zdrowiem, charakterem, biegłą znajomością języka angielskiego.

Skilled Migrant Category oparta jest na systemie punktowym. Punkty przyznawane są na podstawie kwalifikacji zawodowych, edukacji i uprawnień, doświadczania zawodowego oraz oferty pracy w Nowej Zelandii.


Jeżeli Twój zawód nie znajduje się na liście, a pracujesz w Nowej Zelandii minimum 2 lata oraz:
dostałeś ofertę pracy w Nowej Zelandii od pracodawcy akredytowanego przez Rząd Nowej Zelandii lub
- odznaczasz się wybitnym talentem z zakresu sportu, kultury lub sztuki -
wówczas możesz starać się o wizę  pod kategorią Tallent Policy.


Family categories - jeżeli osoba z Twojej najbliższej rodziny, tj. 

- partner - niekoniecznie współmałżonek,

- rodzic,

- dziecko,

- rodzeństwo

posiada pobyt stały
w Nowej Zelandii i zgodzi się na "zasponsorowanie" Ciebie - wówczas możesz emigrować na podstawie Twoich więzów rodzinnych.



Jeżeli nie spełniasz obecnie warunków do aplikowania o żadną z powyższych wiz, możemy pomóc Ci opracować drogę do uzyskania stałego pobytu w Nowej Zelandii. Jest to zazwyczaj proces czasochłonny i pochałaniający duże nakłady finansowe, jednak emigracja do Nowej Zelandii jest faktycznie możliwa

Logos_schools